6 Fasa Keperluan Produk Minda Examo

Berikut adalah 6 fasa atau peringkat usia di mana produk minda Examo diperlukan

FASA 1 – Bayi Dalam Kandungan

produk-minda-examo_fasa1Otak dan saraf tunjang ialah salah satu bahagian yang terbentuk dengan sempurna sewaktu diperingkat janin lagi. Pembentukan otak adalah aktif terutama di peringkat  minggu ke-15 hingga ke-20 kehamilan. ibu mengandung memerlukan nutrien yang mencukupi terutamanya kalsium supaya bayi di dalam kandungan tidak terjejas.

Examo-CKM500 mampu membekalkan kalsium yang diperlukan oleh tubuh, menambah darah untuk mengelak daripada berlakunya anemia serta keletihan. Jauhi daripada penggunaan dadah (termasuk ubat-ubat tertentu), kafein, pemanis tiruan, asap rokok atau alkohol yang boleh merencatkan perkembangan otak dan janin tersebut.

.

FASA 2 – Bayi Baru Lahir

produk-minda-examo_fasa2Apabila bayi dilahirkan, berlaku pertumbuhan otak yang paling aktif sehingga berusi setahun. Pada peringkat ini berlaku perubahan fizikal di dalam otak. Dianggarkan  100 juta sinaps di neuron terbentuk dan bersedia untuk digunakan. Ibu bapa perlu prihatin dengan keupayaan kanak-kanak di tahap ini.

Garam tisu biokimia yang terdapat dalam Examo-CKM500 membantu menyuburkan neuron.

.

.

FASA 3 – Usia Kanak-kanak antara 1 hingga 3 tahun

produk-minda-examo_fasa3Menjelang umur kanak-kanak 3 tahun, otak menjadi lebih aktif dan fleksibel. Terdapat lebih 15,000 sinaps untuk setiap neuron dan jumlah ini adakalanya lebih banyak dua tiga kali ganda  aktif daripada otak orang dewasa. Rangsangan deria ( seperti mendengar, melihat, merasa, bau dan sentuh) sebenarnya melatih sel otak untuk berfungsi. Kekurangan rangsangan tersebut boleh melemahkan serta mematikan sel otak. Pada fasa ini ibu bapa boleh mengesan sekiranya ada keabnormalan yang berlaku pada anak-anak mereka yang melibatkan saraf seperti masalah lambat bercakap, gagap,  syndrom down, sawan, meningitis dan sebagainya.

Examo-CKM500 sesuai diberikan pada usia ini untuk menambahkan lagi kecerdasan akal mereka. Penyelidik berpendapat, fasa ini juga sesuai untuk kita untuk ‘membentuk’ mereka seperti yang dikehendaki.

 

.

FASA 4 – Zaman Persekolahan

produk-minda-examo_fasa4Masalah  yang paling kerap dialami oleh para pelajar ialah lupa, kurang tumpuan, lembam, malas, jemu, bosan, letih, murung, hiperaktif dan sebagainya. Bebanan pelajaran boleh menyebabkan berlakunya stress dan migrain di kalangan pelajar. Persekitaran seperti sekolah, guru, rakan, keluarga dan tanggungjawab sebagai pelajar akan memberi kesan yang lebih terhadap psikologi mereka.

Pada fasa inilah para pelajar kerap berhadapan dengan ujian dan peperiksaan formal saperti UPSR, PMR (kini di kenali sebagai PT3) dan SPM atau tahap pengajian yang lebih tinggi lagi seperti diploma atau ijazah. Para pelajar disarankan supaya menggunakan Examo-CKM500 yang berfungsi untuk menguatkan ingatan, menambah tenaga mental, mencerdaskan akal serta mendatangkan ketenangan.

.

FASA 5 – Lelaki & Wanita Berkerjaya

produk-minda-examo_fasa5Kuat bekerja, tidak sabar, memilih kerja, kelam kabut, takut, banyak kerja, suasana kerja yang tidak memberangsangkan boleh memberi tekanan dan mempengaruhi prestasi kerja. Pekerja yang dedikasi selalunya berada pada tahap seimbang dari aspek fizikal, mental, emosi dan spiritual.

Jadikan Examo-CKM500 sebagai salah satu makanan tambahan (food supplement) harian untuk membantu mengurangkan stres dan kelesuan, serta meningkatkan keupayaan mental.

FASA 6 – Usia Emas Lelaki & Wanita

produk-minda-examo_fasa6Sejajar dengan perkembagan usia, fungsi otak semakin berkurangan dan lemah terutama bahagian hipokampus (berfungsi menyimpan maklumat). Pelbagai komplikasi kesihatan mula timbul termasuklah berkaitan minda seperti sindrom Parkinson, Aizheimer, dementia, nyanyuk, menopaus, lumpuh (hipertensi) yang paling kerap menyerang golongan tua. Pengidap penyakit tersebut menderita kerana saraf-saraf otak tidak dapat berfungsi dengan sempurna dan akhirnya mati. Proses ini dinamakan “apoptosis”

Garam tisu biokimia di dalam Examo-CKM500 menggalakkan pertumbuhan dendron dan dendrit yang berperanan membantu menyimpan maklumat di dalam otak.

.